Међународни дан борбе против вршњачког насиља- Розе мајица,

Данас је у Средњој школи „Краљица Јелена“ обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља- Розе мајица, који се обележава последње среде у фебруару. На часу одељењског старешине, одељењски старешина Катарина Каровић Младеновић заједно са ученицима одељења I-4 (образовни профил кувар), педагошкињом школе Соњом Коматином и библиотекарком Душицом Петровић одржали су интерактивну радионицу под називом „Пријави насиље, ниси сам“.

На радионици се причало о вршњачком насиљу- које све врсте насиља постоје, на који начин се може спречити и коме се треба обратити за помоћ уколико до насиља дође. Ученици су наводили примере из реалног живота, где и када су приметили вршњачко насиље и како су одреаговали у току досадашњег школовања. Циљ радионице је био промовисање поштовања, различитости, емпатије, љубави и толеранције.

Педагошкиња је припремила анкету о насиљу, коју су ученици радили анонимно. Анкета се састојала од питања да ли су ученици доживели неку врсту насиља, коме могу да се обрате за помоћ, па све до тога на који начин могу да доживе дигитално насиље и да ли ученици несвесно врше према некоме овакву врсту насиља. Резултати анкете педагошкињи школе ће послужити као једног од показатеља какво је размишљање ученика на тему вршњачког насиља.

На крају радионице, ученици су на розе балонима исписивали поруке против насиља, као што су: љубав, комуникација, разумевање и сарадња у знак подршке против сваке врсте насиља.