21. март 2024.

Архива

Средња школа „Краљица Јелена“ обележила 75. рођендан

Средња школа „Краљица Јелена“ у Рашки постоји, процесом континуитета 75 година, са нужним променама, одговарајући тако изазову времена не одступајући од суштинских захтева општине Рашка. Континуитет почиње од 1948. године као Школа за квалификоване раднике, затим 1963. године постоји као Школа ученика у привреди. Од 1978. године егзистира у саставу образовног центра. Самостално под називом „Машинска школа“ постоји од 1991.године, па све до 2017. године када мења име у Средња школа „Краљица Јелена“.


Додела јавних признања и награда за Дан општине Рашка

Поводом 17. септембра Дана општине Рашка, Скупштина општине Рашка додељује РАШКУ ПОВЕЉУ Средњој школи ,,Краљица Јелена“ за 75 година постојања, успешан васпитно-образовни рад, увођење иноватних приступа у настави, неговање инклузије, као и за културни и друштвени допринос заједници.


Најлепше је када учимо сви заједно

Министарство просвете и УНИЦЕФ, уз подршку Делегације ЕУ у Србији, спроводе пројекат Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно.Пројекат оснажује школу, општину Рашка и Интерресорну комисију, да Немањи и другој деци са сметњама у развоју обезбеде различите врсте подршке како би редовно похађали квалитетно инклузивно образовање


ДАНИ КРАЉИЦЕ ЈЕЛЕНЕ 2023.“


Промоција пројекта у оквиру програма ЕРАСМУС+(Реализована практична настава ученика у Бечу).