23. март 2012.

Галерија


Свети Сава – школска слава

Поводом предстојећег празника, школске славе- Савиндана, који се обележава 27.1. 2024. године, ученици наше школе и ове године су били веома креативни. На часовима ликовне културе и ликовне секције заједно са наставницом Маријом Л. Анисијевић уредили су школски пано. На цртежима је представљен лик и дело првог српског архиепископа Светог Саве. Радови наших ученика се могу погледати и на 8. Божићном конкурсу ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља”, који организује Српска православна црквена општина Никољача.


У сусрет божићним празницима

Поводом VIII Божићњег конкурса, који организује Српска православна црква општине Никољача, под називом ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“, ученици наше школе (одељења I-1, II-2 и III-1) су литерарним радовима допринели учешћу и ове године, израдивши радове на поменуту тему. Наравно, неки од радова за литерарни конкурс, ученици су радили на часовима ликовне културе и ликовне секције са наставницом Маријом Л. Анисијевић. У холу школе на паноу изложени су радови.


Новогодишња екскурзија

Ученици Средње школе „Краљица Јелена“ у сарадњи са КЗМ Рашка на ескурзији у Београду ( Дом народне скупштине, Музеј Николе Тесле и Споменик Стефану Немањи).


Традиција дуга 75.године – прослава дана шкoле 17.11.2023.


,,Домаћинска улица“

14.10.2023. вашар – учешће Средње школе ,,Краљица Јелена“.


Поводом 17. септембра Дана општине Рашка, Скупштина општине Рашка додељује РАШКУ ПОВЕЉУ Средњој школи ,,Краљица Јелена“ за 75 година постојања, успешан васпитно-образовни рад, увођење иноватних приступа у настави, неговање инклузије, као и за културни и друштвени допринос заједници.


,,РАШКИ НА ДАР“

Манифестација поводом Дана општине Рашка 17.9.2023.гиодине.

„ДАНИ КРАЉИЦЕ ЈЕЛЕНЕ 2023.“

Недеља 11. јун 2023.године – Ученици и наставници наше школе на манифестацији „Дани краљице Јелене“ у порти манастира Градац

Поводом манифестације ,,Дани Краљице Јелене“ ученици одељења II-2 (образовни профил економски техничар) и I-1 (образовни профил туристичко-хотелијерски техничар) са наставницом ликовне културе Маријом Ладолеж Анисијевић, посветили су неколико часова ликовне секције обради лика и дела чувене добротворке и краљице Јелене Анжујске.

На часовима секције ученици су покушали да на свој начин презентују лик ктиторке манастира Градац. Изучавајући више о својој богатој културно-историјској прошлости, ученици су помоћу фотографија, репродукција и текстова, сазнали више о животу и раду краљице Јелене Анжујске.

Истражујући прошлост и културно наслеђе Рашког краја, ученици су инспирисани делом и заслугама Јелене Анжујске урадили неколико радова на тему- Краљица Јелена Анжујска.


Наши матуранти


Промоција пројекта у оквиру програма ЕРАСМУС+ (Реализована практична настава ученика у Бечу).


Средња школа „Краљица Јелена“

Обележавање школске славе-Свети Сава.


Аутомеханичар

Ученици Средње школе „Краљица Јелена“образовног профила аутомеханичар,учествовали су на регионалном такмичењу у Новом Пазару и остварили запажене резултате…


Техничар машинске енергетике

Ученици Средње школе „Краљица Јелена“образовног профила техничар машинске енергетике,присуствовали су у Врњачкој Бањи, обуци у оквиру пројекта „Клима је наша брига“.


Симболи Средње школе „Краљица Јелена“

Средња школа „Краљица Јелена“ од 01.09.2017.године поред новог имена добила је и нови визуелни идентитет. Нашу школу од сада можете препознати и по новом грбу и логотипима у светлим и тамним верзијама.

Матурски радови – МОДЕЛИРАЊЕ

3Д школа