20. априла 2022.

Новости

Матуранти Средње школе ,,Краљица Јелена“.

Моћ музеја

Међународни дан музеја обележен је од 14. до 20. маја 2022. године, а у организацији Галерије Центра за културу „Градац“, Рашка. Библиотека Средње школе „Краљица Јелена“ заједно са одељењем II-3 (образовни профил кувар) и одељењским старешином Марицом Гвоздовић присуствовали су предавању „Макраме-уметност везивање чворова“. Предавање о техници макраме уз презентацију репрезентативних узрока, имала је за циљ да ученике упозна са техником и историјским развојем везивања чворова и развојем макрамеа од његових почетака до данас. Многи савремени уметници ликовне и примењене уметности прихватили су Макраме као начине изражавања, стварајући своја дела. Све похвале за организатора.

Техничар машинске енергетике

Ученици Средње школе „Краљица Јелена“образовног профила техничар машинске енергетике,присуствовали су у Врњачкој Бањи, обуци у оквиру пројекта „Клима је наша брига“.Том приликом су се упознали са могућностима коришћења соларне енергије и самостално су израдили соларни колектор који ће бити инсталиран на неком од објеката.Захваљујемо се господину Драгану Рогановићу из Асоцијацији за развој Ибарске долине на одлично организованој обуци.

 

Аутомеханичар

Ученици Средње школе „Краљица Јелена“образовног профила аутомеханичар,учествовали су на регионалном такмичењу у Новом Пазару и остварили запажене резултате…

 

Смотра рецитатора

Ученици Средње школе ,, Краљица Јелена“ остварили су запажене резултате на Општинској смотри рецитатора и пласман на следећи ниво такмичења.
Ментори су Бојан Пајовић и Весна Тодоровић.Честитамо ученицима и предметним наставницима!

 

,,Краљичина реч“Објављен је 4. број школског листа