23. марта 2012.

Галерија

Дан школе 2019.

8. новембра 2019. године пригодном приредбом и коктелом у свечаној сали обележили смо 71. рођендан наше школе. Тим поводом представили смо и други број нашег часописа „Краљичина реч“.

“Изађи ми на теглу“ – Рашка 16. септембар 2019. године.

Шеста сезона каравана “Изађи ми на теглу“ – националног такмичења у припремању ајвара, почела је 19. августа и трајаће све до 12. октобра, а караван ће обићи више од 30 градова широм Србије. Данас, 16. септембра 2019. године овај караван је посетио и наш град. Веома запажено учешће имала је и екипа наше школе. Преносимо вам делић атмосфере.

„ДАНИ КРАЉИЦЕ ЈЕЛЕНЕ 2019.“

Недеља 2.јун 2019.године – Ученици и наставници наше школе на манифестацији „Дани краљице Јелене“ у порти манастира Градац

Матуранти 2019. године

И ове године смо традиционалном шетњом и прославом матурске вечери у живот испратили још једну генерацију ученика наше школе.

8. март 2019. године

Поводом 8. марта Међународног дана жена за све даме запослене у Средњој школи „Краљица Јелена“ Синдикат и колеге приредили су мало изненађење.

Свети Сава 2019. године

Сечом колача у Цркви Св.Архангела Гаврила у Рашки и пригодним прославом у просторијама школе обележена је школска слава Свети Сава.

Турир у малом фудбалу

У среду 7.новембра одржан је турнир у малом фудбалу поводом Дана школе Средње школе „Краљица Јелена“.

Захваљујемо свим наставницима и ученицима који су узели учешће на овом турниру, а победницима честитамо!

„Граду на дар“

Штанд Средње школе „Краљица Јелена“ у овиру манофестације „Граду на дар“, која је организована у склопу прославе Дана општине Рашка.

Манифестација „Подибарски сусрети – Немањићки дани“

9.септембар 2018.год. Манифестација „Подибарски сусрети – Немањићки дани“ одржава се почетком септембра месеца у Баљевцу на Ибру. Ове године одржана је у недељу 9. септембра, а учешће у манифестацији је узела и наша школа са својим представницима.

Посета Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву

У среду 18.4. и четвртак 19.4.2018. године Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву посетили су ученици треће и четврте године средње школе „Краљица Јелена“ из Рашке. Ученици су обишли лабораторије Факултета а за ученике треће године је одржана блок настава посвећена примени савремених софтвера у пројектовању алата за инјекционо бризгање пластичних маса. Асистент Владан Грковић упознао је заинтересоване ученика са могућностима софтверског пакета Autodesk Inventor и основним корацима у пројектовању алата за прераду пластичних маса.

„Сувенир, промоција туризма и симболи локалних идентитета“

У Београду 18. априла 2018.године одржано је Републичко такмичење средњих школа под називом „Сувенир, промоција туризма и симболи локалних идентитета“ . У веома јакој конкуренцији ученици наше школе освојили су ЧЕТВРТО место.

Јавно похваљујемо ученике  одељења IV-2 наше школе Чингелић Кристину, Шћекић Марију и Кутлачић Страхињу, као и наставницу Снежану Драшковић који су узели учешће у овој манифестацији и у најбољем светлу представили нашу школу.

Гастрономско такмичење „Сретење 2018.“

Дана 15.02.2018. године у Баљевцу на Ибру у организацији ЕУК „Черењски“ одржано је гастрономско такмичење под називом „Сретење 2018.“ на коме је екипа младих кулинара наше школе освојила ПРВО место.

Јавно похваљујемо све ученике и наставнике који су узели учешће у овој манифестацији и у најбољем светлу представили нашу школу.

Семинар „Како дисциплиновати наше ученике?“

У суботу 2. и недељу 3. децембра 2017. године у Средњој школи “Краљица Јелена” у Рашки реализован је семинар под називом: „Како дисциплиновати наше ученике?“

Семинару је присуствовало 30 наставника наше школе.

Током семинара обрађене су разне теме:

 • Појам, врсте и нивои насиља;
 • Законски оквир васпитног рада у школи;
 • Руковођење одељењем;
 • Одељенске вредности, правила, реституција;
 • Креирање подстицајне атмосфере на нивоу школе;
 • Изградња школског етоса;
 • Повезивање са спољашњом заштитном мрежом подршке ученику;
 • Сарадња са родитељима;
 • Евиденција насиља;
 • Индивидуални васпитни план.

Током дводневне обуке остварени су специфични циљеви као што су:

 • Повећање осетљивости за рад са ученицима који имају васпитних проблема;

 • Стицање знања и вештина конструктивног дисциплиновања ученика на часу и у школи;

 • Остваривање видљивих, позитивних промена у понашању на нивоу појединаца, одељења и целе школе;

 • Повећање компетенција за појачан васпитни рад са учеником и одељењем – управљање одељењем;

 • Примена васпитних, превентивних и интервентних поступака и креативних начина позитивног дисциплиновања у складу са важећим прописима;

 • Стицање знања и вештина за изградњу партнерских односа са родитељима;

 • Информисање и разумевање практичних импликација законске регулативе;

 • Унапређивање знања и вештина за креирање и реализацију индивидуалних васпитних планова подршке.

У пријатној, радној атмосфери реализоване су све активности предвиђене планом семинара.

Семинар су реализовале:

Мирјана Трифуновић Паул, стручни сарадник – психолог, ОШ „Исидора Секулић“, Панчево и

Гордана Јосимов, професор разредне наставе, ОШ „Руђер Бошковић“, Београд.

Семинар “Сарадња породице и школе у превенцији вршњачког насиља”

У Средњој школи “Краљица Јелена” у Рашки 18. и 19.11.2017. године реализован је дводневни семинар под називом “Сарадња породице и школе у превенцији вршњачког насиља” којем је присуствовало 30 наставника ове школе. Циљ организације овог семинара био је да се омогући наставницима да стекну и унапреде компетенције наставника за сарадњу са породицом у области превенције вршњачког насиља (К4; П4).
Најважније теме програма овог семинара биле су: Преглед теоријских и практичних сазнања о вршњачком насиљу; Породица као фактор превенције вршњачког насиља; Сарадња породице и школе у функцији превенције вршњачког насиља; Могућности унапређивања сарадње у превенцији вршњачког насиља; Партнерско деловање породице и школе у превенцији вршњачког насиља.
Семинар су реализовали:
др Далиборка Поповић, доктор педагошких наука, аутор семинара и
Наташа Вуковић, мср технике и информатике за електронско учење.

Представљање у оквиру „Домаћинске улице“ на Вашару у Рашки 14.10.2017. године

Желимо да се захвалимо свим посетиоцима нашег штанда који су били у прилици да уживају у нашим производима.
Похваљујемо све ученике Средње школе „Краљица Јелена“ који су узели учешће у овој акцији и на најлепши начин представили нашу школу на овој манифестацији која се у нашем граду одржала по 157. пут.
Посебно се захваљујемо директору наше школе Марији Милићевић, педагогу школе Соњи Коматина, наставницима Данки Премовић, Мирослави Рајовић, Вељку Раковићу и Милану Милићевићу.

Видимо се и на Вашару 2018. године.

Симболи Средње школе „Краљица Јелена“

Средња школа „Краљица Јелена“ од 01.09.2017.године поред новог имена добила је и нови визуелни идентитет. Нашу школу од сада можете препознати и по новом грбу и логотипима у светлим и тамним верзијама.

Матурски плес 2017.године

Матурски радови – МОДЕЛИРАЊЕ

3Д школа

Крос 2012. године

Свети Сава 2012. године

Екскурзија – Италија 2011. године