20. априла 2022.

Новости

Матуранти Средње школе „Краљица Јелена“ Рашка

Одржана 10. по реду Матурантска парада “Плес са Европом 2023.“Поштовани матуранти била нам је част што сте били наши ученици.Mатурантски плес

Удружење за помоћ лицима са посебним подребама Рашка,доделило је захвалницу Средњој школи“Краљица Јелена“Рашка на сарадњи и образовању особа са инвалидитетом


Promocija projekta u okviru programa ERASMUS+

(Realizovana praktična nastava učenika u Beču).

Ученици Средње школе ,,Краљица Јелена“ у пратњи предметних наставника посетили су Сајам аутомобила у Београду. 

Ученик Средње школе ,,Краљица Јелена“, Стефан Ћурчић, одељење II-1 (образовни профил туристичко-хотелијерски техничар) освојио је ДРУГО место на школском првенству Србије у каратеу (група V, мушкарци I-II, борбе -63) које је одржано у Врњачкој Бањи 12. 3. 2023. године.

Ученица Средње школе ,,Краљица Јелена“, Милица Покимица (одељење III-2), учествовала је на националном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама ,,Пословни изазов“ у организацији Достигнућа младих у Србији и са тимом освојила 4. место. Честитамо Милици и желимо јој успех на предстојећем међународном такмичењу. Честитамо и предметном наставнику и ментору Славици Дрманац.

Дипломе награђених ученика, наставника (ментора ученика) и најактивније школе на литерарном и ликовном конкурсу ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“ .

Награђени радови на ликовном конкурсу ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“.

Ученици Средње школе ,,Краљица Јелена“ учествовали су на литерарном и ликовном конкурсу ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“ и остварили су следеће резултате: 

ЛИКОВНИ РАДОВИ:

ДРУГО МЕСТО  Анастасија Бачанин (одељење III-2), Анастасија Шаловић (одељење III-2),ТРЕЋЕ МЕСТО  Јована Пејчиновић (одељење IV-2), Милош Вукадиновић (одељење III-2), Силвана Драгојловић (одељење IV-2).

ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ:

ДРУГО МЕСТО Михајло Шарац (одељење IV-3), Марија Митровић (одељење II-2), Милица Лазић (одељење II-2), Петар Трајковић (одељење II-2), Ања Вујанац (одељење III-2), ТРЕЋЕ МЕСТО Миа Трифуновић (одељење IV-2), Јован Маринковић (одељење IV-3),Мара Петровић одељење IV1).

Предметни наставник и ментор ученика је Бојан Пајовић.

Честитамо!

Традиција дуга 74.године – прослава дана шкoле 09.11.2022.

Средња школа „Краљица Јелена“ у Рашки постоји, процесом континуитета 74 година, са нужним променама, одговарајући тако изазову времена не одступајући од суштинских захтева општине Рашка. Континуитет почиње од 1948. године као Школа за квалификоване раднике, затим 1963. године постоји као Школа ученика у привреди. Од 1978. године егзистира у саставу образовног центра. Самостално под називом „Машинска школа“ постоји од 1991.године, па све до 2017. године када мења име у Средња школа „Краљица Јелена“.

Иву Андрићу 61 година од доделе Нобелове награде Наставница српског језика Александра Сочанац је осмислила и заједно са ученицима одељења I-2 реализовала час посвећен Иву Андрићу.Ученици су имали задатак да проуче пишчеву биографију, као и библиографију.Након разговора о његовом стваралачком раду, ученици су читали најлепше цитате из Андрићевих дела и тумачили их.

Објављен је 5. број школског листа ,,Краљичина реч“.