20. априла 2022.

Новости

Награђени радови на ликовном конкурсу ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“.

Ученици Средње школе ,,Краљица Јелена“ учествовали су на литерарном и ликовном конкурсу ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“ и остварили су следеће резултате: 

ЛИКОВНИ РАДОВИ:

ДРУГО МЕСТО  Анастасија Бачанин (одељење III-2), Анастасија Шаловић (одељење III-2),ТРЕЋЕ МЕСТО  Јована Пејчиновић (одељење IV-2), Милош Вукадиновић (одељење III-2), Силвана Драгојловић (одељење IV-2).

ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ:

ДРУГО МЕСТО Михајло Шарац (одељење IV-3), Марија Митровић (одељење II-2), Милица Лазић (одељење II-2), Петар Трајковић (одељење II-2), Ања Вујанац (одељење III-2), ТРЕЋЕ МЕСТО Миа Трифуновић (одељење IV-2), Јован Маринковић (одељење IV-3),Мара Петровић одељење IV1).

Предметни наставник и ментор ученика је Бојан Пајовић.

Честитамо!

  Објављен је 5. број школског листа ,,Краљичина реч“.

  Иву Андрићу 61 година од доделе Нобелове награде Наставница српског језика Александра Сочанац је осмислила и заједно са ученицима одељења I-2 реализовала час посвећен Иву Андрићу.Ученици су имали задатак да проуче пишчеву биографију, као и библиографију.Након разговора о његовом стваралачком раду, ученици су читали најлепше цитате из Андрићевих дела и тумачили их.

  Традиција дуга 74.године – прослава дана шкoле 09.11.2022.

  Средња школа „Краљица Јелена“ у Рашки постоји, процесом континуитета 74 година, са нужним променама, одговарајући тако изазову времена не одступајући од суштинских захтева општине Рашка. Континуитет почиње од 1948. године као Школа за квалификоване раднике, затим 1963. године постоји као Школа ученика у привреди. Од 1978. године егзистира у саставу образовног центра. Самостално под називом „Машинска школа“ постоји од 1991.године, па све до 2017. године када мења име у Средња школа „Краљица Јелена“.

  Сајам књига

  Ученици четвртог разреда заједно са наставницима Снежаном Драшковић и Бојаном Пајовићем посетили су Сајам књига у Београду.

  01.09.2022.год. Поштовани ученици, драге колегинице и колеге срећан почетак нове школске године.

  Моћ музеја

  Међународни дан музеја обележен је од 14. до 20. маја 2022. године, а у организацији Галерије Центра за културу „Градац“, Рашка. Библиотека Средње школе „Краљица Јелена“ заједно са одељењем II-3 (образовни профил кувар) и одељењским старешином Марицом Гвоздовић присуствовали су предавању „Макраме-уметност везивање чворова“. Предавање о техници макраме уз презентацију репрезентативних узрока, имала је за циљ да ученике упозна са техником и историјским развојем везивања чворова и развојем макрамеа од његових почетака до данас. Многи савремени уметници ликовне и примењене уметности прихватили су Макраме као начине изражавања, стварајући своја дела. Све похвале за организатора.